El passat 18 de juny, Miquel Mir, president de l’OPP de Palamós, i Cristina Mañas, gerent de la Confraria de Pescadors de Palamós, van participar en una entrevista a Ràdio Capital per explicar la col·laboració entre l’OPP i la Fundació Àurea.

Durant l’entrevista, Miquel Mir va destacar que la present col·laboració s’emmarca dins del projecte “Aliments Solidaris”, una iniciativa conjunta que busca reduir el malbaratament alimentari distribuint el peix que arriba al preu de retirada en llotja, a més de 100 entitats socials. Cristina Mañas va fer èmfasi a com aquest projecte no només ajuda a les persones en situació vulnerable, sinó que també garanteix una justa remuneració pels pescadors.

Durant l’entrevista, es van tractar altres iniciatives en matèria de sostenibilitat com la funció de l’obrador del peix, que promou el consum d’espècies poc conegudes, contribuint a la diversificació del consum i a la preservació dels recursos marins. També es van mencionar els projectes de conscienciació ambiental dirigits a escoles i comunitats locals, així com la digitalització de la informació pesquera per millorar l’eficiència i la transparència en la gestió dels recursos.

Aquesta entrevista reflecteix el compromís de l’OPP amb la sostenibilitat, la innovació i la responsabilitat social, treballant per un futur millor per a la comunitat pesquera i el medi ambient.

Podeu veure l’entrevista completa aquí.

 

Actuació cofinançada amb la Unió Europea i la Generalitat de Catalunya.