Els pescadors de l’Organització de Productors Pesquers de Palamós (OPP) han fet un pas endavant en la comercialització de la tonyina vermella capturada a les seves aigües implementant el mètode de pesca japonès IKE JIME.

Aquesta tècnica, reconeguda per garantir la màxima qualitat de la carn i respectar el benestar de l’animal, ha estat incorporada a les embarcacions autoritzades per capturar tonyina, gràcies a la instal·lació de nous equips d’atordiment especialitzats.

El mètode IKE JIME assegura una mort ràpida i indolora per a l’animal, millorant la qualitat de la carn i prolongant-ne la durabilitat. Les tonyines són immediatament eviscerades i mantingudes en gel, cosa que redueix l’acumulació d’àcid làctic i aporta una textura més suau i un color més rosat, indicadors d’un producte de màxima qualitat.

Aquesta innovació no només aporta un benefici econòmic als pescadors de Palamós, ja que permet revalorar la tonyina vermella en el mercat, sinó que també reforça el nostre compromís per continuar aplicant noves mesures que ens permetin oferir productes d’excel·lent qualitat mentre garantim el benestar animal i la preservació dels recursos marins.

 

Actuació cofinançada amb la Unió Europea i la Generalitat de Catalunya.