El passat dimarts 10 de setembre la gamba de Palamós va ser la protagonista, de la gravació del programa gastronòmic televisiu “Qui cuina avui”, que s’emet a través de la Xarxa de Comunicació Local a tota Catalunya. El prestigiós xef Carles Gaig, acompanyat de l’actor José Corbacho, van preparar un plat amb la coneguda/autènticagamba vermella, ressantant les seves excel·lents qualitats gastronòmiques i la seva gran versatilitat a la cuina.

Durant l’enregistrament, Cristina Mañas, gerent de la Confraria de Pescadors de Palamós i de l’Organització de Productors de la Pesca de Palamós (OPP), va explicarel procés de pesca de la gamba i la seva importància econòmica i cultural pel municipi.

També va destacar la rellevància del Pla de Gestió de la Gamba de Palamós i la Marca de Garantia, que asseguren la sostenibilitat i traçabilitat  d’aquest recurs, garantint la màxima qualitat al llarg de tota la cadena productiva.

Aquesta acció reforça el compromís de l’OPP amb la promoció dels seus productes pesquers de proximitat i la preservació del medi marí.

 

Actuació cofinançada amb la Unió Europea i la Generalitat de Catalunya.