L’OPP ha desevolupat un nou producte que suposa un pas endavant en la sostenibilitat pesquera amb la valorització dels subproductes del mar.

L’Organització de Productors Pesquers de Palamós ha posat en marxa un projecte innovador que busca reduir el malbaratament alimentari a través de la valorització dels residus generats en el processament de peix i marisc. En línia amb el nou Pla de Seguretat Alimentària de Catalunya 2022/2026, aquest projecte transforma els subproductes de la pesca en un concentrat de peix amb aplicacions culinàries i nutricionals.

El projecte respon a un dels grans reptes de la indústria pesquera: donar una segona vida als residus generats en la neteja i preparació del peix.L’OPP-91, a través del seu obrador del peix, ja distribueix producte a hospitals, escoles i centres socials de la regió. Ara, amb aquesta iniciativa, els subproductes es convertiran en un concentrat estable a temperatura ambient, ideal per a sopes, salses i guisats. El projecte aborda un dels grans reptes del sector pesquer: donar una segona vida als residus de la neteja i preparació del peix.

Amb un clar component innovador, aquest projecte promou la sostenibilitat en la gestió dels recursos marins i contribueix a l’economia circular. A més, destaca la participació activa de joves treballadors i una direcció femenina compromesa amb el desenvolupament sostenible.

El concentrat de peix no només redueix els residus, sinó que representa una nou ventall d’oportunitats de negoci i enriqueix la gastronomia local.

Impulsada pels Ajuts GALP Costa Brava 2024, aquesta iniciativa reafirma el compromís de l’OPP de Palamós amb la sostenibilitat, la innovació i la gestió responsable dels recursos marins.

 

Operació cofinançada pel Fons Europeu Marítim, de Pesca i Aqüicultura (FEMPA), amb el suport de la Unió Europea i la Generalitat de Catalunya i la participació del Grup d’Acció Local Pesquer de la Costa Brava (GALP CB).